ijsselmeer-met-dijk-7-00

IJsselmeer met dijk [7-00]

In deze variant van rondom het IJsselmeer fietsen komt u over rustige weggetjes, dijkjes en fietspaden leiden u door groene bossen en uitgestrekte polders naar oude vissers- en handelsstadjes die op de oever van het IJsselmeer liggen. In deze dorpjes is het heerlijk bijkomen op een terrasje aan het water. Natuurliefhebbers kunnen genieten van Waterland, de Gaasterlandse bossen, de Weerribben en de heide van de Veluwe. Gezelligheid, cultuur en water kleuren deze Tour d’IJsselmeer. Deze tour volgt de hele Zuiderzee route en zult u ook over de Afsluitdijk komen.

Dag 1      Huizen - Volendam - 57 km
Dag 2      Volendam - Medemblik - 74 km
Dag 3      Medemblik - Makkum - 60 km
Dag 4      Makkum  - Lemmer - 63 km
Dag 5      Lemmer - Kampen - 63 km
Dag 6      Kampen - Harderwijk - 43 km
Dag 7      Harderwijk - Huizen - 49 km

Optioneel Giethoorn


Touroperator:Dag 1 Huizen - Volendam - 57 km
De eerste dag is gelijk een mooie fietsdag. Vanuit Huizen fietst u via vestigingsstad Naarden, Muiden en Amsterdam naar Volendam. In Muiden kunt u het Muiderslot bezoeken. Waarna u verder fietst naar Amsterdam. Naast de grachten, bruggetjes en meer dan 800.000 fietsen valt er nog veel meer te ontdekken in de hoofdstad. Wat te denken van kunst, cultuur, winkelen of heerlijk genieten in een van de vele restaurants of cafés. Over de dijk gaat het verder naar Volendam. In het vissersdorp is de authentieke sfeer bewaard gebleven.
 
Dag 2 Volendam - Medemblik - 74 km
Deze heerlijke etappe leidt u naar de prachtige baai van Hoorn (Hoornse hop) langs het Markermeer. U fietst door mooie stadjes en dorpen zoals Edam en Hoorn, een charmante oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw. In Medemblik, een prachtige oude stad met veel bezienswaardigheden, oude huizen en gebouwen (bijvoorbeeld Kasteel Radboud), is uw hotel.
 
Dag 3 Medemblik - Makkum - 60 km
De fietstocht brengt u naar het voormalige eiland Wieringen, dat werd bewoond vanaf ongeveer 800 door de Vikingen. Het eilandbestaan eindigde in 1924 met de bouw van de Afsluitdijk. Aan het einde van de dijk wacht windsurfparadijs Makkum op u. Makkum is bekend om zijn aardewerk fabriek, waar onder andere wandtegels worden vervaardigd.
 
Dag 4 Makkum - Lemmer - 63 km
Vanaf Makkum fietst u langs het IJsselmeer via Hindeloopen naar Stavoren. In de 11e eeuw kreeg Stavoren als eerste Friese gemeenschap stadsrechten. Vervolgens peddelt u langs het IJsselmeer via het Rijsterbos naar uw eindbestemming van vandaag, Lemmer.
 
Dag 5 Lemmer - Kampen - 65 km
Vandaag fietst u langs meren en kanalen naar het Nationaal Park "De Weerribben", het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa. Het is schitterend fietsen langs veenkanaaltjes, drassige velden en moerasbos. Door dit moerassig gebied fietst u via Blokzijl en Zwartsluis richting Hanzestad Kampen. 
 
Dag 6 Kampen - Harderwijk - 43 km
In de voormalige tabaksstad Kampen kunt u nog delen van de 14e eeuwse stadsmuur vinden. Vanaf Kampen gaat het eerst richting het water. Langs het Drontenmeer en het Veluwemeer voert de route via het pittoreske Elburg, langs Veluws bos en hei naar het mooit, gezellige Harderwijk.
 
Dag 7 Harderwijk - Huizen - 49 km
De laatste dag fietst u door het nationale landschap Arkemheen-Eemland, een van de twintig mooiste landschappen van Nederland. Grazende koeien, opvliegende grutto's en kieviten komen hier voor. Eindeloze vergezichten, gras, water en wolken. Een gebied met een grote geschiedenis, ontstaan uit de strijd tegen het water. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, waar u een traditionele kostuums- en Visserijmuseum kunt bezoeken. Vervolgens fietst u terug naar Huizen.

Optioneel Giethoorn

Iets buiten de Zuiderzeeroute ligt Giethoorn; ooit een ware vrijplaats voor arme turfstekers, nu het Venetië van het Noorden. Nog niet zo heel lang geleden ging in Giethoorn alles per punter of lokale boot. Geniet van het prachtige waterland en vaar een tochtje met een punter of rondvaartboot door de kanalen van Giethoorn. Als u voor deze optie kiest fietst u vanuit Lemmer naar Giethoorn en na een overnachting in Giethoorn fietst u verder naar Kampen. 
⇣ Meer informatie
Start
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 22 september
 
Prijzen 2019 p.p.                   Euro
Met eigen vervoer, eigen fiets      515,-
Toeslagen p.p.     Euro
Eenpersoonskamer                      195,-
Halfpension   165,-
Extra nacht LO   70,-
Huurfiets   80,-
E-bike   160,-
Fietspech pas   19,25
GPS - Huur (per boeking) 10,00

Startplaats:
Huizen
Praktische informatie:
♦ 6 overnachtingen met ontbijt en/of halfpension in *** of **** sterren hotels
♦ Ontbijtbuffet/uitgebreid ontbijt
♦ Parkeren, gratis bij het start in Huizen
♦ Bagagevervoer van hotel naar hotel (1 stuk pp max 20 kg)
♦ Fietskaarten met een gedetailleerde routebeschrijving, 
♦ Op verzoek: Route als GPS-bestand
♦ Mogelijkheid tot het huren van fietsen en fietsaanhangers
♦ Aanpassing van de huurfiets aan uw wensen
♦ Fietstassen voor de spullen die u dagelijks op uw fietstocht mee wilt nemen
♦ Huur E-bike is mogelijk
♦ 7 dagen per week "service-hotline”

Inclusief:
♦ Overnachtingen op tweepersoonskamer 
♦ Ontbijtbuffet
♦ Toeristisch informatiepakket over bezienswaardigheden onderweg
♦ Nederlandstalige routebeschrijving 
♦ Kaartmateriaal
♦ Bagagevervoer (1 stuk pp max 20 kg) 

Exclusief:
♦ Heen- en terugreis 
♦ Lunch 
♦ Diner (optioneel bij te boeken) 
♦ Fietshuur (optioneel bij te boeken)

Hieronder vind u de hotels die standaard geboekt worden bij uw reis, mochten deze hotels geen beschikbaarheid hebben zullen wij een vergelijkbaar hotel boeken.

​Hotel Old Dutch

Volendam

​Hotel Old Dutch

Hotel Old Dutch ligt direct aan de beroemde haven van Volendam. Het beschikt over een visrestaurant en biedt kamers met een breed uitzicht op het IJsselmeer of ... Lees meer

Hotel Medemblik

Medemblik

Hotel Medemblik

Hotel Medemblik ligt in een leuk stadje op het IJsselmeer. Tevens profiteert u van gratis WiFi in uw kamer. Alle kamers zijn ruim en voorzien van koffie- en the... Lees meer

Hotel De Waag

Makkum

Hotel De Waag

Hotel “de Waag” is gevestigd in een karakteristiek pand in de kern van het friese dorp Makkum. De nieuwe kamers zijn geheel gerenoveerd en voorzien ... Lees meer

Hotel Lemmer

Lemmer

Hotel Lemmer

Het Hotel Lemmer ligt aan de rand van het stadscentrum van Lemmer en heeft een tuin met terras. Vanaf het hotel is het maar 5 minuten lopen naar het IJsselmeer.... Lees meer

Boetiekhotel Kampen

Kampen

Boetiekhotel Kampen

Gelegen op een schitterende locatie aan de IJssel en gevestigd in een karakteristiek pand dat onderdeel uitmaakte van het unieke Kamper IJsselfront vindt u Boet... Lees meer

Hotel Monopole

Harderwijk

Hotel Monopole

Het gastvrije Hotel Café Restaurant Monopole is uniek gelegen aan de boulevard van Harderwijk, naast het Wolderwijdmeer. Het hotel biedt gratis WiFi. All... Lees meer

Direct Reserveren ⇢