Zuiderzee-Special-03-01

Zuiderzee Special 03-01

Een korte fietsvakantie inclusief bezoek aan het Zuiderzeemuseum! Eerst maakt u een prachtige fietstocht langs de voormalige Zuiderzee naar het historische Enkhuizen. Op de tweede dag brengt u een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Daarna vaart u met Rederij het IJ van Enkhuizen naar Amsterdam. Na een overnachting in de hoofdstad gaat het door het Waterland weer terug naar het beroemde vissersdorp Volendam.

Dag 1 Volendam - Enkhuizen - 52 km
Dag 2 Bezoek Zuiderzeemuseum en veerboot naar Amsterdam
Dag 3 Amsterdam - Volendam - 35 km

Touroperator:

Dag 1 Volendam - Enkhuizen - 52 km
Na aankomst in Volendam levert u in de ochtend de koffers in en vertrekt u voor een prachtige fietstocht. Eerst gaat het langs 'Het Hoornse Hop', een baai ontstaan door landafslag toen de Zuiderzee hier nog tekeer ging. U trapt ontspannen verder door mooie plaatsjes als Edam en Hoorn, ooit een belangrijke zeehaven van de VOC. Enkhuizen, uw bestemming van vandaag, was voor de Afsluitdijk dé haringstad van Nederland. Veel schepen van de 'bruine vloot' hebben hier nog steeds hun thuishaven. In het historisch centrum of aan de haven is het hier lekker vis eten.


Dag 2 Bezoek Zuiderzeemuseum en veerboot naar Amsterdam
In de ochtend brengt u een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Hier worden de verhalen van de mensen die vroeger rond de Zuiderzee gewoon hebben tot leven gebracht. In zowel het binnen- als het buitenmuseum beleeft u het leven rond de voormalige Zuiderzee. Zorg wel dat u op tijd het museum weer verlaat want om 14.30 vertrekt u vanuit de Veerhaven bij het centrum van Enkhuizen met de boot naar Amsterdam. Bij aankomst in Amsterdam is het nog maar een klein stukje fietsen naar het Westcord Art Hotel waar u de nacht zult doorbrengen. Gebruik de avond om een rondje te slenteren over de Dam, langs de beroemde Amsterdamse grachten of een van de vele andere hoogtepunten die onze hoofdstad te bieden heeft.

Dag 3 Amsterdam - Volendam - 35 km
In de ochtend heeft u nog genoeg tijd om Amsterdam te verkennen alvorens u op de fiets stapt. De rit voert grotendeels door Waterland, met zijn vogelrijke veenweiden, oude grachten en waterlopen. Fietsend langs de oevers van de Gouwzee en het IJmeer, geniet u van de steeds veranderende waterlandschappen. Midden in dit landschap ziet u ineens de puntige rode daken van een pittoresk vissersdorp. U fiets als het ware 'de ansichtkaart' binnen, compleet met de houten vissersboten en oude dames in klederdracht. U bent, weer terug in Volendam en keert weer huiswaarts, of u boekt nog een extra nacht in dit traditionele vissersdorp.
 

 


 

 

 


 
⇣ Meer informatie
Start
Elke maandag, woensdag en zaterdag vanaf 6 augustus t/m 26 augustus
 
Prijzen 2018 p.p. Euro
Tweepersoonskamer incl. ontbijt     199,00
Toeslagen p.p.                       Euro
Toeslag eenpersoonskamer 80,00
Halfpension 50,00
Extra nacht LO 60,00
Huurfiets 30,00
E-bike 60,00
Fietspech pas 7,50


Startplaats:
Volendam
Praktische informatie:
♦ 2 overnachtingen met ontbijt en/of halfpension in *** of **** sterren hotels
♦ Ontbijt(buffet)
♦ Parkeren, gratis in Volendam in de nabijheid van het vertrekpunt bij parkeerplaats Slobbeland
♦ Bagagevervoer van hotel naar hotel (1 stuk pp max 20 kg)
♦ Fietskaarten met een Nederlandstalige routebeschrijving
♦ Op verzoek: Route als GPS-bestand
♦ Mogelijkheid tot het huren van fietsen en fietsaanhangers
♦ Aanpassing van de huurfiets aan uw wensen
♦ Fietstassen voor de spullen die u dagelijks op uw fietstocht mee wilt nemen
♦ Huur E-bike is mogelijk
♦ 7 dagen per week "service-hotline”
♦ Wij adviseren een fiets met tenminste 3 versnellingen
♦ Volendam is niet per trein beschikbaar. Wilt u met de trein aankomen, informeer dan naar de mogelijkheden om vanuit Amsterdam of Enkhuizen te vertrekken


Inclusief:
♦ Overnachtingen in *** of **** sterren hotels op tweepersoonskamer
♦ Ontbijt(buffet)
♦ Toeristische informatie voor onderweg
♦ Nederlandstalige routebeschrijving 
♦ Entree Zuiderzeemuseum
♦ Bagagevervoer (1 stuk pp max 20 kg) 
♦ Bootovertocht Enkhuizen - Amsterdam incl. fiets

Exclusief: 
♦ Heen- en terugreis 
♦ Lunch 
♦ Diner (optioneel bij te boeken) 
♦ Fietshuur (optioneel bij te boeken)
♦ Verzekeringen
♦ Toeristenbelasting

Hieronder vind u de hotels die standaard geboekt worden bij uw reis, mochten deze hotels geen beschikbaarheid hebben zullen wij een vergelijkbaar hotel boeken.

Hotel Die Port van Cleve

Enkhuizen

Hotel Die Port van Cleve

Hotel restaurant die Port van Cleve is gelegen midden in het centrum van Enkhuizen. Gelegen aan de binnenhaven met uitzicht op de Drommedaris. Het pand waarin D... Lees meer

Westcord Art Hotel

Amsterdam

Westcord Art Hotel

Art Hotel Amsterdam (3-sterren) in stadsdeel Westerpark ligt op 10 minuten (OV) van de Amsterdamse binnenstad en Station Sloterdijk. Het grenst aan de Spaarndam... Lees meer

Direct Reserveren ⇢